Itthon Fekő Ádám 2020. december. 04. 15:31

Hiába hallgatott Bayer Zsolt 20 évig az állítólagos pedofil harcostársról, felelősségre nem vonható érte

Perre készülnek a Magyar Hangnál, miután a Pesti Srácok a hetilap egyik munkatársával azonosította Bayer Zsolt egykori "harcostársát", akit a publicista pedofilként írt le.

A kormányközeli Pesti Srácok lényegében felfedte, kire véltek ők ráismerni, amikor Bayer Zsolt a HírTV-ben egy “egykorvolt harcostársáról” beszélt, és akiről összességében azt állította: az illető húsz évvel korábban már bevallotta neki, hogy pedofil. Az érintettet ugyan nem nevezték meg, de leírták, hogy a Magyar Hangnál dolgozik, és hosszan ecsetelték a munkásságát.

A hetilap főszerkesztője, György Zsombor a hvg.hu-nak azt mondta, az egész óriási hazugságra épül. “Nyilván ég a revansvágy a kormányhoz közel álló emberekben arra, hogy bosszút álljanak, amiért Szájer József viselkedése az egész magyar kormányt nevetségessé tette egész Európában. Bayer Zsolt mindenfajta bizonyíték nélkül próbálta munkatársunkat hamis színben beállítani, jogi lépéseket tervezünk az ügyben” – mondta a hvg.hu-nak.

Bayer a műsorban nem tett utalást arra, kiről lehet szó, a Szájer-ügy apropóján beszélt arról, hogy "egykorvolt harcostársa" egy 12 órás autóúton “félve, rettegve, dadogva, majdhogynem sírva vallotta meg, hogy ő homokos”. Majd “ugyanez az ember két év múlva a legkisebb skrupulus, fenntartás és zavar nélkül röhögve mesélte, hogy ő azért szeret többek között Thaiföldre járni, mert ott kisfiúk is rendelkezésére állnak.”

A publicista azt nem mondta a műsorban, hogy ezek után tett-e bármit az ügyben, ezért megkérdeztünk több jogászt arról, kötelessége-e szólni valakinek, akinek ilyen a tudomására jut. Kiderült, hogy nem az: a Büntető törvénykönyv szerint nem kötelező a hatóságokhoz fordulni, ha pedofil bűncselekmény jut a tudomásunkra, ez nem minősül bűnpártolásnak.

A feljelentés elmulasztásának a korrupció, terrorizmus vagy emberrablás esetén van következménye, szexuális jellegű bűncselekményeknél nincs - magyarázták a hvg.hu-nak.

Bayer szavai miatt mindenesetre több politikus is feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Csatlós Hanna 2021. április. 17. 20:00

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Különösen jó állapotban tárták fel egyiptomi régészek a körülbelül 3400 évvel ezelőtt létezett város, Aton romjait Luxornál. Vajon kik laktak a házakban, és miért halt ki évezredekkel ezelőtt a település? Miért csak most bukkantak rá a kutatók és ezzel megtalálták-e az egyiptomi Pompejit vagy az afrikai Eldorádót? Bács Tamást, az ELTE Egyiptológiai Tanszékének vezetőjét kérdeztük, aki több mint 20 éve maga is ásatásokat vezet a régióban.