Itthon hvg.hu 2020. december. 04. 19:29

Mikulástroli és Fénytroli is járja idén Budapestet

A Mikulástrolin ajándékokat is várnak, amelyeket rászoruló gyerekekhez juttat majd el a Baptista Szeretetszolgálat.

Karácsony 2020

A karácsony idén sem marad el, legfeljebb kicsit más lesz, mint ahogy vártuk és ahogy megszoktuk. Kompromisszumokat kell majd kötnünk, talán áldozatokat is kell majd hoznunk, de végül is ez a szeretet ünnepe, és mint ilyen, erős kötelék közöttünk. Sok mindent kibír. Tartson velünk a ráhangolódásban!

Ünnepi díszbe öltöztetett Mikulástroli indul útjára a fővárosban szombaton. A járműben a Mikulás és a Krampusz várja az utasokat – közölte a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV). De várnak cipősdobozba csomagolt ajándékokat is, amelyeket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) eljuttat a Baptista Szeretetszolgálatnak.

A BKK és a BKV ugyanis idén is csatlakozik a Baptista Szeretetszolgálat adománygyűjtő kampányához. Öt ügyfélközpontban is leadhatók a cipősdobozba csomagolt ajándékok: a Központi Ügyfélszolgálaton a Rumbach Centerben, a kelenföldi, a Széll Kálmán téri, a Szentlélek téri, valamint a Baross tériben. Ezek mellett 150 más gyűjtőpont is részt vesz a kampányban. A várt játékok, írószerek, édességek, higiéniai eszközök és könyvek önkéntesek segítségével jutnak el a leginkább rászoruló gyerekekhez.

A csuklós Mikulástroli mellett idén egy szóló trolibusz, a Fénytroli is teljes pompában járja a várost már december 5-étől. A Mikulástroli december 20-ától második Fénytroliként közlekedik majd. 

December 19-ig a 72M, a 75-ös, a 76-os, a 77-es, a 80-as és a 83-as trolibusz vonalán lehet majd a Mikulástrolival – később pedig a Fénytrolival – utazni. Számos esetben a belvárosig meghosszabbított útvonalon közlekednek majd: a 75-ös és a 77-es trolibusz vonalán például a Puskás Ferenc Stadionig, míg a 76-os és a 80-as trolibusz vonalán a Keleti pályaudvar helyett a Blaha Lujza térig meghosszabbított útvonalon jár a Mikulástroli. Utazni normál díjszabás szerint lehet rajta.

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

Karácsony 2020
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról