Itthon hvg.hu/MTI 2020. december. 04. 12:17

Élete végéig fegyházban marad a taxist megkéselő férfi

A támadó mindössze húszezer forintot zsákmányolt a sofőrtől 2018-ban.

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú ítéletet, így élete végéig fegyházban marad az a férfi, aki késsel egy taxisofőrre támadt 2018 tavaszán Budapesten – közölte az ügyészség.

A Fővárosi Főügyészség 2019. februárjában emelt vádat a támadás idején 32 éves férfi ellen, mert 2018 májusában a főváros XX. kerületében, Pesterzsébeten, fuvar közben megkéselt egy taxisofőrt. A sértettet nem érte halálos szúrás. A támadó elvitte a taxis húszezer forintját, majd elmenekült. A férfit másnap elfogták a rendőrök.

Az ügyészség emlékeztetett, a férfi korábban egy másik taxist is kirabolt.

A bíróság 2020 februárjában a vádlottat nyereségvágyból, és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében mondta ki bűnösnek, és első fokon tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte. A fellebbviteli főügyész közleménye szerint a Fővárosi Ítélőtábla november 11-én az elsőfokú határozatot helybenhagyta, így jogerős, hogy az erőszakos, többszörös visszaeső férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.

(Cikkünket megjelentése után pontosítottuk.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról