Itthon hvg.hu 2020. december. 03. 09:16

182 koronavírusos beteg halt meg, majdnem 7700-an vannak kórházban

Gépi lélegeztetésre 663 ember szorul.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Csütörtökre újabb 6635 újabb ember szervezetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon, ezzel 231 844-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma.

A koronavírus okozta Covid-19 betegség 182 ember halálát okozta a legutóbbi adatközlés óta, így a járvány áldozatainak száma 5324-re emelkedett.

Az elhunytak száma egyetlen nap alatt még sosem volt ennyire magas. A legszomorúbb adatot szerdán közölte a járványról tájékoztató kormányzati honlap, akkor 165 beteg haláláról számoltak be.

Gyógyultnak eddig összesen 67 033 embert nyilvánítottak – az előző napon 1145-tel voltak kevesebben –, így az ismert aktív fertőzöttek száma 159 487 (+5308).

Kórházban 7693 koronavírusos beteget ápolnak, a számuk szerda óta 39-cel csökkent. A kórházban kezelt páciensek közül 663-an szorulnak gépi lélegeztetésre, 14-gyel többen, mint korábban.

Koronavírustesztből összesen a járvány kezdete óta 1 876 247-et végeztek, ebből az előző napon 26 044-et.

A tesztek 25,46 százaléka lett pozitív,

ami nagyon messze van az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által javasolt szinttől. A WHO szerint akkor végez egy ország elég szűrővizsgálatot, akkor van valós képe a járvány terjedéséről, ha azoknak legfeljebb 5 százaléka hoz pozitív eredményt.

Az operatív törzs döntése értelmében jelenleg 212 óvodában,  425 óvodai csoportban és 127 általános iskolában van rendkívüli szünet. Digitális tanrendet 63 általános iskolában és további 670 általános iskolai osztályban vezettek be.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?