Itthon hvg.hu 2020. november. 18. 11:08

Terrorizmus miatt áll bíróság elé egy férfi, aki a TEK-nek írta meg, hogy rendőröket akar ölni

Januárban és júliusban is elfogták a megvádolt férfit. Az ügyészség fegyházba zárná, ha nem ismeri be bűnösségét.

Terrorcselekmény és emberölés folytatólagos előkészítése miatt vádolt meg egy férfit a Fővárosi Nyomozó Főügyészség – derül ki az ügyészség szerdai közleményéből. A vádirat szerint a 44 éves férfi tavaly decemberben és idén januárban

több beadványt is írt a bíróságnak, a rendőrségnek és a Terrorelhárítási Központnak (TEK), amiben azzal fenyegetőzött, hogy rendőröket fog ölni.

Júliusban, amikor egy büntetőügy tanújaként akarták kihallgatni, a férfi újrakezdte a fenyegetőzést. Azt írják, ezzel a kihallgatást akarta elkerülni – akadályozva a rendőrséget a törvényes feladatainak ellátásában.

Januárban és júliusban is elfogták a férfit. Az ügyészség indítványozta a letartóztatását is, de a bíróság végül csak nyomkövetővel biztosított bűnügyi felügyelet alá helyezte.

Az ügyészség a közlemény szerint indítványozta, hogy a bíróság letöltendő fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje a férfit. Enyhébb büntetést – letöltendő börtönt és közügyektől eltiltást – csak akkor fogadnak el, ha a férfi az előkészítő ülésen beismeri a bűnösségét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.