Itthon hvg.hu 2020. november. 12. 14:07

Karácsony Gergelynek nem tetszettek a fegyverben járőröző terrorelhárítók

Budapest polgármestere mindent köszönt Budapest lakosságának, és szerinte félelemkeltéssel nem lehet elérni az együttműködést.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Karácsony Gergely Facebookon köszönte meg a budapestieknek, hogy az első hullámhoz hasonlóan most is “tiszteletre méltó belátással, egymás iránti odafigyeléssel tartották be a mégoly kellemetlen szabályokat”. A főváros polgármestere szerint fontos, hogy egyre többen hordjanak maszkot, viszont volt negatív észrevétele is:

Sokakkal együtt én sem tudom, mi volt a célja, hogy "talpig fegyverben" járőröztek a terrorelhárítók tegnap este a kiürült városban. Félelemkeltéssel, fenyegetéssel biztosan nem, de a politikai lózungoktól és hamis sikerpropagandától mentes őszinte beszéddel igenis el lehet érni az emberek együttműködését. És a budapestiek ebből ismét példát mutatnak”

– írta Karácsony arra reagálva, hogy Budapest utcáin a TEK is megjelent a kijárási tilalom első napján.

Az országos kijárási tilalom kedden kezdődött el, a koronavírus miatt minimum harminc napig csak nagyon indokolt esetben lehet kimenni az utcára 20 óra után.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról