Itthon hvg.hu 2020. október. 31. 10:43

51 újabb áldozata van a koronavírusnak, 3908 fertőzöttet diagnosztizáltak

Úgy nőtt 3908-cal a fertőzöttek és közel háromezerrel az aktív esetek száma, hogy közben negyedannyit sem tesztelnek, mint amennyit kellene.

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás

A sokak által vártnál később, de november közepén a magyar kormány is úgy döntött, korlátozások bevezetésével próbálja megfékezni a koronavírus-járvány második hullámát. A döntés pillanatában napi ötezer új fertőzöttet azonosítottak, és jobbára 50 és 100 között járt a vírus következtében 24 órán belül elhunytak száma. Az első lépés részleges lezárást jelent, de kérdés, hogy ez mennyire hatékony. Kövesse híreinket!

Egy nap alatt 51 halálos áldozata volt Magyarországon a koronavírusnak – közölték a járványügyi tájékoztató honlapon. Így már 1750 ember halt meg a járványban.

A hivatalos tájékoztatás szerint "többségében idős, krónikus beteg halt meg", de az elhunytak adatai között kiderül, hogy a krónikus betegség a legtöbbeknél magas vérnyomás, cukorbetegség, de van, akinél húgyhólyagbetegséget, másnál mentális retardációt írtak be erre a sorra. Az áldozatok között van 34 és 53 éves is. 

A diagnosztizált fertőzöttek száma 3908-cal nőtt, ennyire sok fertőzöttet még egyetlen napon sem találtak. Igaz, ez a szám nem ad valós képet a járvány súlyosságáról: mivel egy nap alatt csak 16 563 tesztet végeztek el, a pozitív tesztek aránya 23,6 százalékos. Az Egészségügyi Világszervezet ajánlása szerint akkor lehet egy országban minimálisan elégségesnek nevezni a tesztelést, ha 5 százalék alatt marad a pozitív tesztek aránya. Nálunk utoljára szeptember 9-én sikerült ez alatt a ahatár alatt maradni, a mostani arány a legmagasabb a járvány kezdete óta.

Gyógyultnak 1079 embert minősítettek az elmúlt egy napban, vagyis

az aktív esetszám 2778-cal nőtt.

Kórházban 4048 koronavírusos beteget ápolnak, 295-tel többet, mint egy nappal korábban. Közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen, 14-gyel többen, mint egy napja.

Hatósági házi karanténban 28 596-an vannak, ami 2200 fővel több az egy nappal ezelőttinél. Csakhogy a házi karanténban lévők és a kórházban ápoltak száma együttvéve már 21 895-tel kevesebb az aktív esetszámnál.  

Koronavírus - a második hullám, a második lezárás
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.