Itthon hvg.hu 2020. október. 25. 12:50

Rövid időn belül megtelhet a kiskunhalasi járványkórház

A 150 férőhelyes konténerbázison már 110 koronavírusos beteg van, a negyven lélegeztetőgép közel fele foglalt. A kórházigazgató szerint Szeged és Kecskemét gócpontokká vált, ezekben a városokban már az utcán is maszkot kellene viselni.

Jelenleg több mint száztíz középsúlyos vagy súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttet kezelnek a kiskunhalasi mobil járványkórházban – közölte a baon.hu kérdésére Szepesvári Szabolcs, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház a Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházának főigazgatója.

Azt mondta, amennyiben ilyen mértékben növekszik a betegek száma,

a három megyét ellátó, százötven fő befogadására alkalmas járványkórház rövid időn belül megtelhet.

Az október 1-én megnyílt járványkórház 40 ágyas intenzív részlegén jelenleg 16 beteget kezelnek. Szükség esetén 32 ággyal tudják bővíteni az intenzíves kapacitásukat, de ahhoz a szakképzett személyzet létszámát is növelni kell. A járványkórházban jelenleg a halasi kórház személyzete mellett Bajáról, Kecskemétről, Kalocsáról, Kiskunfélegyházáról, Szegedről, Orosházáról és Békéscsabáról is dolgoznak átvezényelt orvosok és ápolók.

A Halas Tv-nek is adott interjút a főigazgató, melyben arról beszélt, a kiskunhalasi kórházban most nem működik a reumatológiai osztály, de az nem derült ki egyértelműen, miért volt szükség a kórtermek kiürítésére. A televíziós beszélgetésben csak utalásokat tett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházat irányító Szepesvári Szabolcs, hogy itt helyezik el az ország más pontjairól idevezényelt ápolókat és nővéreket.

Az interjúban arról is beszélt, hogy a Kiskunhalas közeli nagyvárosok, Szeged és Kecskemét gócpontokká váltak, ahol járványügyi szempontból indokolt volna már az utcán is maszkot viselni.

Hirdetés
Vállalkozás Gyükeri Mercédesz 2024. december. 22. 20:00

"Mi csak a gyümölcs ízét tudjuk megőrizni": a magyar szörpforradalom egyik bölcsőjében jártunk

Addig gépesítünk, amíg az nem megy a minőség rovására, vallja Galajda Péter, aki azért kezdett el szörpöt gyártani, mert nem talált megfelelőt a piacon. A Mayer szörp mára az egyik legismertebb prémium élelmiszer lett, ahol ugyan mindig van a polcon a nagymama főzetét idéző eperszörp, de kísérleteznek chilivel és kaporral is.