Itthon hvg.hu 2020. október. 02. 11:09

Kovács Zoltán aggódik a német sajtószabadságért

Szerinte politikai megrendelésre helyesbítették Katarina Barely kiéheztetésről szóló szavait.

Magyarország egyik legaktívabb twitterpolitikusa, Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár azt állítja, egyszerűen nem hiszi el az Európai Parlament alelnökének, Katarina Barelynek azt, hogy Németországban rossz idézetet közöltek tőle. Barley azt mondja, valójában nem Magyarországot akarta kiéheztetni pénzügyileg, hanem konkrétan Orbán Viktort.

Nincs bocsánatkérés, inkább utólag megváltoztatják az interjú szövegét. Aranyos. Nagyon aggódunk a német sajtószabadságért”

- áll az üzenetben.

Barley a szavait leközlő Deutschlandfunk hibájára hivatkozott, és bár a lap helyreigazításban el is ismerte a hibát, amiben szó sincs a politikus utólagos kéréséről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról