Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 17. 12:01

Templomépítést támogató alapítványban tag a pedofilbotrányban érintett volt fideszes alpolgármester

Fohsz Tivadar egy városközi kapcsolattartással foglalkozó alapítvány kuratóriumába is bekerült.

Két alapítványban is kuratóriumi tag a pedofilbotrányba keveredő Fohsz Tivadar, akiről a hvg360 írta meg először, hogy nevelt lánya több mint tíz évvel ezelőtti molesztálásával gyanúsította meg a rendőrség 2018 nyarán.

A Blikk a bírósági nyilvántartás alapján azt írja, hogy a volt fideszes alpolgármester idén februárban a Rákoskerti Templom Alapítvány kuratóriumi tagja lett.

A civil szervezet még a Mennybemenetel ökumenikus templom megépítéséért jött létre 2003-ban. Az épületet a néhai Makovecz Imre tervezte, a munkálatok várhatóan jövőre érnek véget.

A XVII. kerület volt alpolgármestere egy másik pozíciót is betölt,

a balatonkeresztúri képviselő-testület jegyzőkönyve szerint a városatyák egyhangúlag szavazták meg korábban, hogy a Keresztúr nevű településeken élő polgárok közötti kapcsolat erősítésével foglalkozó Keresztúriak Alapítvány kuratóriumi elnöke legyen.

A Blikknek Balatonkeresztúr polgármestere azt mondta, hogy végül nem ők hozták létre az alapítványt, így a szervezet első embere más lett,

a bírósági nyilvántartás szerint azonban egyelőre mindkét alapítvány kuratóriumának tagja maradt Fohsz, megbízásai 2025-ig tartanak.

A portál kereste a rákosmentei templom alapítványának képviselőjét, hogy megtudja, az elmúlt időszakban napvilágot látott történet miatt lemondatják-e kuratóriumi tagságáról Fohszt, és kap-e havonta anyagi juttatást munkájáért. Lapzártájukig nem kaptak választ.

A hvg360 cikke szerint Fohsz Tivadar ellen elég bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák nevelt lánya molesztálásával, de mivel a szemérem elleni erőszak elévült, az eljárást megszüntették. A volt alpolgármester feleségének vallomása szerint Fohsznak súgtak a rendőrségtől, mielőtt házkutatást tartottak nála. Noha a molesztálási ügy elévült, tiltott pornográf felvétellel való visszaélés miatt a volt alpolgármester jelenleg is gyanúsított, mivel laptopján olyan felvételeket találtak, amelyeket egy, a nevelt lánya hálószobájában elhelyezett rejtett kamera rögzített. Emellett Horvátországban is indult ellene eljárás egy horvátországi nudista kempingben készült meztelen képek miatt.

Rejtett kamerák, szexfotók, sötét titkok - nevelt lánya vádjai nyomán lett gyanúsított a volt alpolgármester

Nevelt lánya több mint tíz évvel ezelőtti molesztálásával gyanúsította meg a rendőrség 2018 nyarán a XVII. kerületi fideszes alpolgármestert, aki egyik pillanatról a másikra tűnt el a helyi közéletből. Úgy tudjuk, Fohsz Tivadar ellen elég bizonyíték gyűlt össze ahhoz, hogy meggyanúsítsák, de mivel a szemérem elleni erőszak elévült, az eljárást megszüntették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Nagy Gábor 2021. február. 28. 16:00

Homályba burkolódzó újságírók csoportja dönt a Golden Globe-díjakról

A nevetségességből hosszú és nehéz út vezetett a Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szervezetének ahhoz, hogy őket, és az általuk filmes és tévés produkcióknak kiosztott Golden Globe-díjat is komolyan vegyék. Ezért nem hiányzott nekik, hogy a mai online gálára időzítve a pénzügyeiket firtatta egy tényfeltáró riport. Arra is emlékeztettek, hogy még a 87 tag névsora sem ismert, azt viszont tudni, hogy egyedüli magyarként köztük van Návai Anikó.