Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 16. 19:28

Karanténba került két osztály egy budapesti gimnáziumban

Egy fertőzött diák miatt rendelték el a távoktatást.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Két osztály karanténba került a XI. kerületi Kempelen Farkas Gimnáziumban – szúrta ki a Magyar Hang az iskola honlapján.

Mint írják: Budapest Főváros Kormányhivatala XI. Kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya az iskolában a 10.a és a 10.b osztály számára szeptember 16. és szeptember 26. között digitális oktatást rendelt el.
 
A lap megkereste Békefi Gábort, a gimnázium igazgatóját, akitől megtudták, hogy fertőzött diák miatt rendelték el a távoktatást, de azt már nem mondta meg, hogy hány koronavírusos tanuló van. Azt sem árulta el, hogy pedagógusokat érint-e a fertőzés.

Pécsen és Szombathelyen két napja egyaránt hét osztályt küldtek haza fertőzés miatt. Mindkét helyen egy koronavírusos pedagógus miatt rendelték el a karantént az osztályok számára.

(Képünk illusztráció)

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.