Itthon Ballai Vince 2020. szeptember. 15. 16:24

Digitális tanrendet vezettek be a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium nyolc osztályában

Így döntött az operatív törzs, miután több osztályban is felütötte a fejét a koronavírus-fertőzés.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Kedden digitális tanrendet rendelt el az operatív törzs a budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium nyolc osztálya esetében – tudta meg a hvg.hu az illetékes Belső-Pesti Tankerületi Központtól.

Az iskolában a hvg.hu információi szerint már a múlt hét közepén tíz igazolt fertőzött diákról tudtak különböző osztályokban. Ez az iskola volt az egyik, amit – akkor még név nélkül – példaként említettünk kedd reggel megjelent cikkünkben, amiben az iskolai koronavírus-fertőzéses esetekkel kapcsolatos következetlenségekről írtunk.

A tankerületet még hétfőn kerestük meg, hogy erősítsék meg a fertőzésekre vonatkozó információinkat, tájékoztassanak arról, hogy hány fertőzéses esetről tudni az intézményben, illetve hogy milyen intézkedéseket hoztak. Kérdéseink közül az utóbbira kaptunk választ, a tankerület ezen felül csak annyit írt, hogy a gimnáziumban

A többi osztály az érvényben lévő járványügyi előírások és ajánlások betartásával folytatja az oktatást.

A korábbi cikkünkben szereplő másik név nélkül szereplő iskola a fővárosi, XI. kerületi Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola volt. Róluk a tankerület azt írta, hogy két osztályból kaptak jelzést "hatóságilag igazolt egy-egy koronavírus-fertőzött tanulóról". Olvasónktól ugyanakkor úgy tudjuk, hogy az iskolában további hat diák és két pedagógus még tesztelésre vár fertőzésgyanú miatt.

Címlapi képünk illusztráció.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés