Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 16. 10:33

MSZP-sek tüntetnek MSZP-sek ellen Budán

A kongresszusi küldöttek egy része a közelmúlt eseményei miatt tiltakozik.

Demonstrációt tart az MSZP vezetése ellen a kongresszusi küldöttek egy része szerdán a szocialisták Villányi úti központjánál – értesült a Magyar Nemzet.

A lap szerint többek között azért tiltakoznak, mert a Pest megyei MSZP-alapszervezetek feloszlatásával kizárták a tisztújításból a kongresszusi küldöttek tíz százalékát (az etikai bizottság sok szabálytalanságra hivatkozva oszlatta fel a szervezetet). Szintén nehezményezik, hogy a párt a koronavírus-járvány miatt online tartja tisztújító kongresszusát, és múlt héten úgy döntöttek, az internet-hozzáférés bizonytalansága miatt egy körben szavaznak a társelnökökről és a vezetésről, ehhez viszont mindenkitől kértek egy olyan zárt listát, ahol a társelnök mellett az elnökhelyettes, az alelnökök és az elnökségi tagok is szerepelnek. Érvényes dokumentumot csak Tóth Bertalan jelenlegi elnök és Kunhalmi Ágnes adott le, Mesterházy Attila viszont nem, így már most eldőlt, hogy a regnáló elnök lesz a férfi társelnök.

Mesterházy Attila szerint nem is választás, hanem szavazás lesz.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés