Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 16. 17:24

Kásler maszk nélkül ült le tárgyalni, és erről egy képet is posztolt a minisztérium

Míg a miniszter tárgyalópartnere maszkban ült asztalhoz, addig Kásler nem húzott védőeszközt.

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) vezetője Bán János íróval, az M5 csatornaigazgatójával találkozott – adta hírül az Emmi Facebook-oldala szerdán.

A találkozón a készülő Hunyadi-filmsorozat forgatókönyvéről, valamint a közeljövőben megvalósuló történelmi film- és könyvötletekről is szó volt a bejegyzés szerint, de ami igazán szembetűnő, az a maszkhasználati különbség: míg Bán János példásan, hiba nélkül viseli, addig a miniszter (akinek a tárcája egyébként az egészségügyért is felel, ráadásul Kásler orvos) nem vett fel maszkot, holott zárt térben erősen ajánlott, sőt, a kormány egyre több megszólalásában hangsúlyozza a maszkviselés fontosságát.

Az Emmiben már volt példa koronavírusos esetre: szeptember 4-én írtunk arról, hogy 14 minisztériumi dolgozó került karanténba, mert koronavírussal diagnosztizálták az egyik helyettes államtitkárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.