Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 16. 19:10

Gyurcsány Ferenc bemutatta a barátját, akit Simicska Lajosnak nézett a kormánysajtó

A DK elnöke képet is mutatott Facebookon étkezőpartneréről, hogy elhiggyék, nem Simicskával evett együtt.

A DK elnökét, Gyurcsány Ferencet egy ideje nagyon erősen szeretné rávenni a kormánymédia, árulja el, találkozott-e Simicska Lajossal. Bár Gyurcsány ragaszkodott a nemleges válaszhoz, úgy tűnik, pontosabb választ igényelt a dolog, ezért a politikus meg is adta:

“Tényleg jártam a Böszörményi úton. Egy csendes, kitűnő étterem kerthelyiségében találkoztam Gábor Györggyel. Talán ismerik ezt a roppant okos egyetemi tanárt. Üdítő ember.

Rántott húst kért, előtte levest evett. Én húsleves-mániás vagyok, azt kértem, utána a spagetti sok volt, hazavittem.

Hasonlít Gábor Gyuri Simicskára? Nem tudom. Ha Brad Pittel keverték volna össze, talán büszke is lenne rá.

Simicskára?

Hát nem tudom.

Elnézést kérek Gyuritól. Legközelebb majd kiteszünk egy táblát. ‘Én Gyuri vagyok, ő meg Feri.”

Gyurcsány Ferencnek nem ez az első szupertitkos találkozója, ami nem történt meg: szeptember elején a kormánysajtó szerint Karácsony Gergellyel és Alföldi Róberttel tartottak ilyet, akkor mindhárom szereplő elárulta, hol volt valójában, és mikor beszéltek egymással utoljára.

Hogy miért kell ezzel foglalkozzak? Tényleg! Két napja ugrál rajtam a jobboldali iszonyat, hogy találkoztam-e Simicska...

Közzétette: Gyurcsány Ferenc – 2020. szeptember 16., szerda

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Élet+Stílus Csatlós Hanna 2020. október. 01. 19:46

A vörösiszap-katasztrófa az egyik közösséget szétzilálta, a másikat megerősítette

Magyarországon első alkalommal került sor egy ipari-természeti katasztrófa hosszú távú hatásainak komplex kutatására. Pszichológus, kommunikációkutató, lelkipásztor és szociológusok bevonásával vizsgálták meg, hogy tíz évvel a vörösiszapömlés után milyen állapotban van a három érintett település, Devecser, Kolontár és Somlóvásárhely lakossága. A kutatás a koronavírus-járvány hosszútávú kezelésére vonatkozóan is fontos következtetéseket tartogat.