Itthon hvg.hu 2020. szeptember. 16. 17:00

21-en kapták el a koronavírust a nyíregyházi idősotthonban

A Tündérkert Szeretetotthon 67 gondozottja közül 21-en produkáltak pozitív tesztet.

Koronavírus - a második hullám

Fél évvel a koronavírus-világjárvány tavaszi kitörése után megérkezett a pandémia második hulláma. A fertőzöttek számának radikális emelkedése egyre több országot kényszerít ismét korlátozások bevezetésére annak ellenére, hogy a világgazdaság még magához sem tért a tavaszi járványkitörés hatásaitól. A jelek szerint a második hullám Magyarországot is elérte. Kövesse híreinket!

Kivezényelték a Járványügyi Bevetési Egységet a nyíregyházi Tündérkert Szeretetotthonba, miután a 67 gondozott közül 21 koronavírusos – írja a szon.hu. Az újság a fertőzöttek állapotáról nem közölt részleteket, de annyi Urbán Levente százados tájékoztatásából kiderült, a helyszínre vezényelt vegyvédelmis katonák két ütemben fertőtlenítik majd az épületet.

A tájékoztatás szerint az egység rendelkezésére áll a katasztrófavédelem által működtetett mobil labor is.

Az újság szerint szennyvízben kimutatható koronavírus örökítőanyagának koncentrációnövekedése alapján Nyíregyházán is meredeken emelkedhet a fertőzöttek száma az elkövetkezendő napokban.

Koronavírus - a második hullám
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés