Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 29. 11:21

Kovács Zoltán második koronavírustesztje is negatív lett

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szombaton újra munkába is állt.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Kovács Zoltán is részt vett azon a múlt szombati magánrendezényen, amelyet az Alapjogokért Központ rendezett meg egy kúria kertjében, és amelynek egyik résztvevőjéről, Hollik Istvánról kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár ”futólag” találkozott is a kommunikációs igazgatóval, ezért az egészségügyi szakemberek és a hatóságok vizsgálatáig házi karanténba vonult.

Kovács most azt közölte a Facebookon, hogy a második koronavírustesztje negatív lett, így elhagyhatja a karantént.

„Részt vehetek hivatalos programjaimon és visszatérhetek a munkába. A ma 11 órakor kezdődő Országos Vadásznapon és a Zalai Vadászok Évadnyitó Rendezvényén megnyitó beszédet tartok és röviden szólni fogok az előttünk álló év fontos teendőiről, valamint a vadászati és természeti világkiállítás előkészületeiről” – közölte az államtitkár.

A Miniszterelnökség csütörtökön közölte, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is ott voltak a rendezvényen. Mindketten hatósági karanténba vonultak. Gulyásnak mindkét tesztje negatív lett, ezért tarthatta meg a pénteki Kormányinfót.

Varga Judit igazságügyi miniszter szintén karanténba került, de ő azért, mert hétfőn a koronavírusos Trócsányi Lászlóval találkozott. Így járt Kovács Zoltán, Dömötör Csaba és Farkas Örs is. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) államtitkára szintén közölte, hogy a családjával együtt karanténba került, de az első teszteredménye negatív lett.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról