Itthon Ballai Vince 2020. augusztus. 19. 16:36

Beázott a János Kórház szülészete, áthelyezték a szülőágyakat

Másik kórházba kellett vinni a nőgyógyászati nagyműtéteket, szülőágyakat helyeztek át, elköltöztették a szülészeti osztályt, miután beázott a Szent János Kórház szülészetének épülete. A beázás oka, hogy beépítik a tetőteret, de a viharok leszaggatták az ideiglenes tetőborítást. A károkat napokon belül helyreállítják - ígérik.

Alaposan eláztatták a Szent János Kórház szülészetét az elmúlt napok viharai. Olvasónk képein és videóján látható a keddi helyzet: beázott plafon, vízben álló padló, fóliával borított bútorok.

Olvasónk azt is írta, hogy életveszélyesnek nyilvánították a szülőszobát, miután a plafonokból a lámpákon át folyt a víz, ami a folyosókon is összegyűlt.

A hvg.hu megkereste az ügyben a kórházat, amelynek válaszából kiderül, hogy a beázás miatt át kellett helyezni a szülőágyakat, a szülészeti osztály ideiglenesen más emeletre költözött, a nőgyógyászati nagyműtéteket pedig más kijelölt kórház vette át, de

a nőgyógyászati kisműtétek és szülések továbbra is rendben zajlanak.

A kórház szerint a beázás az épületben, a Családbarát Szülészet pályázati program keretében zajló munkálatok miatt történt, mert éppen a tetőtér beépítése zajlik, ahol a Perinatális Intenzív Centrum családi szobáit alakítják ki.

Ennek az átalakításnak része a tető felújítása, bontása, amelynek ideiglenes borítását az elmúlt napok erős széllel járó viharai megrongálták

- írta a kórház kommunikációs osztálya, amely szerint a kivitelező azonnal megkezdte a károk elhárítását.

“A tetőt szigetelték, a benti helységek helyreállítása folyamatban van. A javító munkálatok néhány napon belül befejeződnek, a tisztasági festést követően újból visszaáll a normál működési rend.“ Azt is írták, hogy az épület szerkezetében fizikailag és statikailag nem keletkezett kár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.