Itthon hvg.hu 2020. augusztus. 17. 19:50

Havi ötmilliót keresett főigazgatóként tavaly Schmidt Mária

A Terror Házát is működtető közalapítvány főigazgatójaként Schmidt Mária tavaly 64 millió forintot keresett, de 2018-ban még jobban futott a szekér.

Schmidt Mária több mint havi ötmillió forintot (egy év alatt 64,4 milliót) keresett tavaly a nagyrészt közpénzből működő Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatójaként – számolt be az RTL Híradó. Az ötmillió forint több, mint amennyit Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök összesen kap egy hónapban.

Az RTL szerint 2018-ban még ennél is jobban keresett Schmidt. A közalapítvány nemrég közzétett beszámolója szerint egy év alatt 97 milliót forintot, vagyis havonta 8 millió forintot kapott.

A kormányt, Schmidt Máriát és a közalapítványt is hiába kereste a csatorna kérdéseivel, választ nem kaptak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Kult Csatlós Hanna 2021. április. 17. 20:00

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

Különösen jó állapotban tárták fel egyiptomi régészek a körülbelül 3400 évvel ezelőtt létezett város, Aton romjait Luxornál. Vajon kik laktak a házakban, és miért halt ki évezredekkel ezelőtt a település? Miért csak most bukkantak rá a kutatók és ezzel megtalálták-e az egyiptomi Pompejit vagy az afrikai Eldorádót? Bács Tamást, az ELTE Egyiptológiai Tanszékének vezetőjét kérdeztük, aki több mint 20 éve maga is ásatásokat vezet a régióban.