Itthon Csányi Nikolett 2020. július. 31. 13:00

"Mi nem akartuk a polgármestert lemondatni, csak azt akartuk, ne legyen bánya" – videó

Természeti károktól, dübörgő teherautóktól, a házaik értéktelenné válásától tartanak a pilismarótiak azóta, hogy kiderült, hatalmas kavicsbánya nyílna a településen. Videóriport.

Pilismaróton tiltakoznak a helyiek a kavicsbánya megnyitása ellen, ami miatt egy hete lemondott a település független polgármestere, Pergel István. A kedélyek azóta sem nyugodtak meg: a hvg.hu-nak több lakó is beszélt arról, miért ellenzi a bánya megnyitását. Nyilatkozatukból úgy tűnt, az önkormányzat igyekezett ezt csendesen intézni, a lehető legérdektelenebb elnevezéssel hívták össze a lakossági fórumot.

Réti József alpolgármester ezzel szemben azt állítja, a tavaly december óta napirenden lévő bányanyitásról folyamatosan tájékoztatták az embereket az önkormányzat honlapján, és eddig senki sem tiltakozott ellene.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Hírek a koronavírus-járvány második hullámáról
hvg360 Balla István 2020. december. 04. 11:00

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Nemrég jelent meg Berg Judit Rumini-sorozatának tizedik kötete, de a kalandos életű mesehős – miután új illusztrációkat kapott - már a világhír felé kacsintgat, és film is készülne, ha a Filmalappal nem rekedtek volna meg a tárgyalások. Magyarország talán legnépszerűbb meseírójával ezúttal olyan, egyáltalán nem mesés témákról is beszélgettünk, mint a könyvdarálás, hogy ki lehet-e lépni egy stabil, de boldogságot nem adó házasságból, vagy hogy miért is próbálják a liberális értelmiség magyarságát megkérdőjelezni a jelenlegi kurzus támogatói.