Itthon hvg.hu 2020. július. 30. 06:16

Magyar Nemzet: A járványügyi intézkedések szigorítása várható

A kormányközeli lap szerint az enyhítés nem volt napirenden a kabinet szerdai ülésén.

Koronavírus – a második év

Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.

Kormányzati forrásból úgy értesült a Magyar Nemzet, hogy a csütörtöki kormányinfón enyhítés helyett várhatóan a járványügyi intézkedések szigorítását jelentik be.

A lap szerint az enyhítés biztosan nem volt napirenden a kormány szerdai ülésén. Emlékeztettek ugyanakkor, hogy azt az értesülést, amely szerint az emberi erőforrások minisztere kétszáz főben maximalizálná a kulturális események látogatószámát, a tárca tagadta.

Mi az a hvg360?

Radar360 című animációs híradónk stílusában foglaljuk össze, hogy mire számíthatnak előfizetőink a hvg360-on.

Ahogy megírtuk, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter két héttel ezelőtt közölte, hogy elmaradnak a Szent István-napi állami rendezvények, arról pedig július végén dönt a kabinet, hogy augusztus 15. után lehet-e tartani 500 fősnél nagyobb zenés-táncos rendezvényeket.

Az MN most azt írta: a szigorításról szóló döntés helyességét igazolná, hogy a statisztikák szerint a koronavírus lett a harmadik leggyakoribb halálok a világon.

Hiába állítja Gulyás, nem tilos alkoholt árulni vagy inni a stadionokban

Tévedést tartalmazó választ adott arra a kérdésre a Miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy miért lehet nézők előtt meccseket tartani, ha koncertek 500 fősnél nagyobb közönség előtt továbbra sem rendezhetők.

Koronavírus – a második év
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról