Videóban köszönte meg Szécsi Zoltán, hogy Orbán és a kormány megmentette az egri vízilabdát
Itthon hvg.hu 2020. május. 29. 12:22

Videóban köszönte meg Szécsi Zoltán, hogy Orbán és a kormány megmentette az egri vízilabdát

A klub két hete azt közölte, hogy az üzemeltetője fizetésképtelenné vált. A kormány 300 millió forinttal segítette ki őket, így megúszták a csődöt.

Videó jelent meg csütörtök az egri vízilabdacsapat hivatalos Facebook-oldalán, amelyben Szécsi Zoltán klubelnök mellett Szabó Tünde sportért felelős államtitkár is feltűnt. A felvételen arról beszéltek, hogy az első csapatot működtető kft. fizetésképtelenné vált, de a magyar kormány 300 milliós forintos segítségével megmenekült.

Az elnök a videóban a kialakult helyzetért a klub előző vezetését okolta, és arról is beszélt, hogy többször is szeretett volna egyeztetni Mirkóczki Ádámmal, a jelenlegi polgármesterrel, aki eddig elzárkózott ettől. Majd a klub, a játékosok és a szurkolók nevében megköszönte a miniszterelnöknek, a kormánynak és az államtitkárnak, hogy megmentették az egri vízilabdát.

Május elején derült ki, hogy a kft. fizetésképtelenné vált. Szécsi először azt mondta, hogy ez a cég a korábbi vezetőség által kötött szerződések és az eddig minden év április 15-ig beérkezett városi támogatás elmaradása miatt következett be, később pedig úgy fogalmazott: a kft. ellehetetlenülését egy két és fél évet felölelő adóhatósági vizsgálat okozta, „amely elég komoly megállapítással és hozzávaló szankcióval zárult”.

Aztán arról nyilatkozott Szécsi, hogy emiatt a következő szezonban sem a nők, sem a férfiak mezőnyében nem lesz egri csapat az első osztályban. Úgy fogalmazott, hogy ehhez csodára lenne szükség. Ezt követően dobott mentőövet nekik a kormány.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata
Élet+Stílus Czeglédi Fanni 2020. augusztus. 06. 20:00

Ne az legyen a reakció, hogy ez egy félőrült pszichopata

Kanye Westnek az elmúlt hetekben felbukkanó furcsa víziói és sértő bejegyzései eleinte egy jól kidolgozott médiakampány elemeinek tűnhettek, de hamar megjelentek azok a rajongók és támogatók, akik arra figyelmeztettek, hogy a rapperen valószínűleg eluralkodott korábban felvállalt bipoláris zavara. Ha ismerjük és értjük a betegség tüneteit, West ámokfutásnak tűnő megnyilvánulásai is egészen más megvilágításba kerülnek. De mit kell tudni és hogyan érdemes beszélni a bipoláris zavarról? Dr. Belső Nóra pszichiátert kérdeztük.