Itthon hvg.hu 2020. május. 05. 11:25

Már meg is szavazta a Fidesz és a KDNP az isztambuli egyezmény elutasítását

Csont nélkül igent mondott az erről szóló politikai nyilatkozatra a kormánykoalíció.

Megszavazta a Fidesz és a KDNP az isztambuli egyezmény ratifikációjának elutasításáról szóló politikai nyilatkozatot. Mindezt egy nappal azután, hogy a kereszténydemokraták a parlament elé beterjesztették a dokumentumot.

Az ellenzéki képviselők táblákkal tiltakoztak a nyilakozat ellen, az ülést vezető Latorcai János figyelmeztette is őket.

Hoppál Péter fideszes képviselő pedig az ellenzéki akciót megörökítette:

Végül az Országgyűlés elfogadta a javaslatot 115 igennel és 35 nem szavazattal.

A független Szabó Szabolcs hétfőn a Facebookon azt írta, hogy az Országgyűlés elé került előterjesztés döbbenetes, hiszen „az egyezmény a családon belüli erőszak megelőzéséről, a nők és gyermekek védelméről, az elkövetők büntetlenségének megszüntetéséről szól”.

Magyarország 2014-ben csatlakozott az egyezményhez, de a  Fidesz–KDNP évek óta nem hajlandó ratifikálni, most pedig végképp kifarolna belőle.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője javaslatukat indokolva azt mondta, hogy az egyezményben lévő ideológiai megközelítés a magyar jogrenddel és saját meggyőződésükkel is ellentétes. Szerinte a dokumentum elő akarja írni a társadalmi nemek definícióját, és ezzel együtt „a romboló genderszemlélet” bevezetését, valamint rá akarja erőltetni az országokra a menedékjog nemi alapon történő biztosítását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Élet+Stílus Czeglédi Fanni 2021. május. 11. 20:00

Billie Eilish ledobta a bő pulóvert, de ennél intimebb képet is kapunk róla

Billie Eilish új számmal jelentkezett, új albumot ad ki nyáron és a brit Vogue címlapján úgy mutatta meg magát, ahogy még soha nem láttuk. A platinaszőke pin-up imázs elég provokáló volt ahhoz, hogy lájkrekordot döntsön, mi pedig egy újabb emberi és művészi átalakulásnak lehetünk a tanúi, és megint vitatkozhatunk arról, hogy milyen bonyolult is a viszonyunk a testhez. Ha a címlap mögé néznénk, akkor viszont itt egy remek dokumentumfilm, amely betekintést enged egy zseniálisan tehetséges, a világot és magát is megismerni próbáló fiatal felnőtt világába. A 19 éves énekes szupersztársággal és tinédzserkorral folytatott küzdelmének majdnem két és félórás lenyomata még akkor is rendkívül szórakoztató, ha nem rajongóként ülünk le elé.