Itthon hvg.hu 2020. április. 29. 17:33

Putnok polgármesterének nem kell minden ellenzéki adomány, visszautalta a pénzt

Komoly adok-kapok alakult ki Putnokon a polgármester és a választáson a Fidesz ellen induló szervezet egy tagja között a járvány miatt gyűjtött adományok miatt.

Koronavírus-járvány
Friss cikkek a témában

Március végén Putnok fideszes polgármestere, Tamás Barnabás segélyszámlát nyitott a koronavírus-járvány elleni védekezés miatt, oda várja az adományokat, amiből védőfelszerelést tudnak vásárolni.

Kezdésként ő maga 400 ezer forintot utalt a számlára, míg a képviselő-testület fideszes tagjai 100 ezer forintot adtak fejenként.

A Putnoki Reform Szövetségnek – amelynek a tagjai a helyi Fidesszel szemben indultak a választáson – két tagja, Pásztor János és Pásztor Ádám az Indexnek azt állította, hogy ők is küldtek adományt a számlára, de a polgármester azt visszautalta. Egy esetben Tamás Barnabás azt írta a tranzakció közleményébe, hogy "téves utalás, ez nem az RNÖ (roma nemzetiségi önkormányzat) számlaszáma".

Összesen három esetben próbáltak meg pénzt utalni a számlára, de mindháromszor visszaküldték az összeget a feladónak.

A polgármester a Facebookon azt írta, a „Veszélyhelyzetben Putnokért” elnevezésű számlát mint magánember nyitotta a feleségével együtt 400.000 forint kezdő összeggel. Összesen ezidáig több mint 4 millió forint gyűlt össze.

Azt is írta, hogy a karitatív összefogásba a politikát nem kívánja beengedni. Tamás szerint az utalók között nem egy ellenzéki érzelmű személy nevét lehet látni, akik felé nyilvánosan szintén köszönetüket fejezték ki, ami látható az oldalán is.

"Egyes személyek öncélú és politikai célú gyalázkodó és provokatív viselkedéséhez nem kívánok asszisztálni" – írta.

Pásztor Ádám a Facebookon reagált a polgármester posztjára, azt írta, az utalást "csendben küldte", az üzenetet tette nyilvánossá és ezt a viselkedést, amit Tamás Barnabás bemutatott.

Pásztor az is hozzátette, az hogy szerinte vannak ellenzéki érzelmű emberek az utalók között, nem magyarázza meg, hogy az ő és az édesapja 10-10 ezer forintját miért utalta vissza. "Ráadásul ugye velünk nem csak az a baja, hogy az ő ellenzékének gondol minket, hanem az, hogy indultunk képviselőjelöltnek a PRSZ színeiben, még a választásokon. Ez ugye, súlyosabb "bűn". Ilyen emberek nincsenek a listán, ezek szerint nem is lehetnek" – írja a posztjában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés