Itthon hvg.hu 2019. augusztus. 17. 15:34

Lovagkeresztet kapott a polgármester, aki figyelmeztetett, ha nem a fideszes jelölt nyer, akkor „szopni fogunk”

Áder János javaslatára tüntették ki a szabad szájú putnoki polgármestert, Tamás Barnabást.

Önkormányzati választás 2019
Friss cikkek a témában

Átadták a lovagkereszteket augusztus 20-a alkalmából, több polgármester is kapott ilyen kitüntetést. Például Putnok polgármestere, Tamás Barnabás, írja a 444. Ő az – emlékeztet a lap –, aki a tavaly április országgyűlési választások előtt azt mondta a környékbeli polgármestereknek egy egyeztetésen, hogy:

ha nem fideszes lesz a képviselőnk, akkor bizony szopni fogunk.

Hozzátette, „lófa*zt fognak adni olyan területre, ahol nem fideszes a képviselő. Az az igazság, hogy én sem adnék. Ahol nem ránk szavaznak, mert az úgyis kiderül, ott megnézhetik magukat.” Egy korábbi október 23-i beszédében pedig úgy fogalmazott, hogy „tudjuk nagyon jól, hogy választások jönnek, választások mennek. Nem mindig gondolkodik helyesen a választópolgár, és olyan embereket enged a fazékhoz, akik nem a fazékhoz valók, hanem a guillotine alá.  Ma viszont bízom abban, hogy a tavasszal úgy fog dönteni a magyarság, a magyar nép, hogy újra megkapja a lehetőséget az a konzervatív kormányzat, amely a jelen pillanatban is előre viszi ezt az országot.”

Íme, Tamás a díjjal.

 

Arról a Magyar Narancs ír, hogy Gyula polgármestere, Görgényi Ernő is lovagkeresztet kapott. Róla a napokban írt hosszan Gyula egykori alpolgármestere. Klasszikus kitálalás, amit egy volt fideszes politikus leírt a Fidesz vezetőinek. Galbács Mihály egykor alpolgármester volt, de kiszorították. Levelében – amiről nem tudja, hogy szivárgott ki – azt írja, erősen összefonódott a gazdasági és a politikai elit, a közbeszerzéseken tarolt egy Fidesz-közeli vállalkozó.

Görgényi rágalmazás miatt tett feljelenést Galbács ellen, de polgári pert is indítani fog.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés