Itthon hvg.hu 2019. december. 24. 15:21

Már órákkal a kezdés előtt több százan álltak sorba a karácsonyi ételosztáson

Az Ételt Az Életért Alapítvány munkatársai 1000 adag ebéddel és 900 élelmiszercsomaggal készültek a Népligetben.

Bár az ételosztás csak 11-kor kezdődött, fél tízkor már legalább 200 fő állt sorba a Népligetben a Planetárium mellett, hogy ahol az Ételt Az Életért Alapítvány tartotta szokásos karácsonyi ételosztását.

Az alapítvány munkatársai reggel 8 órától már karszalagokat osztottak a helyszínen, a metsző szélben nagyon sok gyermek is várakozott. Az önkéntesek 1000 adag ebéddel és 900 élelmiszercsomaggal készültek, az első nap székelykáposzta volt a menü, de 25-én és 26-án is meleg étellel várják a rászorulókat.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgó orvosi rendelővel volt a helyszínen.

A Krisna-hívők a megszokotthoz Blaha Lujza térhez képest idén új fővárosi helyszínen rendezik meg a háromnapos Karácsonyi Szeretetlakomát, mely során több mint négyezer adag meleg ebéddel és élelmiszer segélycsomaggal segítenek a rászorulóknak.

Az ünnepi ételosztást az adventi időszakban tucatnyi vidéki akció előzte meg, több száz tonna tartós élelmiszer és több ezer adag ebéd talált így gazdára. A humanitárius szervezet kifejezett célja, hogy a hátrányos helyzetű vidéki régiókban is segítse a rászoruló lakosságot minőségi, egészséges ételeivel.

A Krisna-hívők szegényélelmezési missziója idén 30 éve végzi munkáját hazánkban, idén harmincadik alkalommal segítenek. Kezdetben száraz élelmiszerek, gyümölcsök, később meleg ételek osztásával indult útjára a program, mára azonban egy országos, több főző- és tálalókonyhával rendelkező, komplex ellátási rendszerré fejlődött fel.

A Krisna-hívők nemcsak az ünnepek során osztanak meleg ebédet és kiegészítő élelmiszereket, hanem az év minden napján, így januártól ismét folyamatosan segítik majd a társadalom elesettjeit a fővárosban és vidéken.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?