Itthon hvg.hu 2019. december. 02. 13:19

Újra működik a Szabad Pécs

Az elmúlt egy hétben lett több mint száz előfizetőjük, és 1,7 millió forint adományt is gyűjtöttek.

A Szabad Pécs szerkesztősége a múlt hétfő óta eltelt napok tapasztalata alapján arra az elhatározásra jutott, hogy feloldjuk a felfüggesztést, folytatjuk a munkát, és újra elérhetővé tesszük korábbi cikkeinket.

jelentette be a lap hétfőn.

Egy hete függesztette fel a működését a lap pénzhiányra hivatkozva. Azzal magyarázták a szünetet, hogy a működésük már rövid távon sem képzelhető el jelentős, új forrás bevonása nélkül.

Rá két napra már arról számoltak be, hogy 48 óra alatt 127 új adományozójuk lett, és 1 millió 541 ezer forint támogatás érkezett hozzájuk. Most azt írják, hogy az egy hét alatt 165 személytől kaptak támogatást, összesen 1 millió 729 ezer 972 forint landolt a számlájukon.

A rendszeres adományozóik száma a korábbi ötvenhez képest 150 és 200 fő közé nőtt a cikk szerint. Az is kiderült, hogy négy, legalább 100 ezer forint összegű utalást kaptak, egyvalaki pedig nagyon magas, több százezer forintos összeget utalt nekik.

A cikk szerint a Hadházy Ákoshoz kötődő Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány is a nagy adományozóik egyike volt, ők 100 ezer forintot utaltak át a lap működésére és újraindítására. Azt is hozzátették, más alapítványi megkeresés is volt feléjük, amelyről még tárgyalni fognak.

A lap működéséről azt írják, hogy egyelőre úgy dolgoznak, ahogy a felfüggesztés előtt, de a továbbiakban a jelenlegi keretekhez kell igazítaniuk a működésüket.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?