Itthon hvg.hu 2019. szeptember. 24. 17:03

Bírókról hazudott a Magyar Idők, közel egymilliót kell fizetnie nekik

Egy tavalyi cikkben hazudozott a kormánypárti napilap az Országos Bírói Tanács tagjairól.

Kimondta a bíróság, hogy személyiségi jogsértés követett el a Magyar Idők, amikor az Országos Bírói Tanács (OBT) két tagjáról megalapozatlan és valótlan állításokat írt – mondta ki a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen.

A kormánypárti Magyar Idők még tavaly májusban jelentetett meg egy cikket a Handó Tündével, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökével szembenálló OBT-ről "Káosz az Országos Bírói Tanácsban", amelyben az OBT több tagjáról is szerepeltek állítások. Vasvári Csaba bíróról, a Pesti Központi Kerületi Bíróság csoportvezetőjéről az, hogy ítélkezési tevékenysége mellett csak névleg látja el igazgatási feladatait, és az ezért járó jövedelmet jogtalanul veszi fel, Vadász Viktorról, a Fővárosi Törvényszék bírájáról pedig az, hogy egy folyamatban lévő büntetőeljárásban érintett akár lehetséges elkövetőként, akár annak segítőjeként.

A két bíró ezért beperelte a Magyar Idők Lapkiadó Kft.-t, a bíróság a jogerős ítéletében pedig kimondta, hogy a lap Vasváriról megalapozatlanul híresztelte, Vadászról pedig valótlanul állította a vádakat a cikkben.

A bíróság ítélete szerint a lapnak mindkét bírónak 800-800 ezer forint sérelemdíjat kell megfizetnie, illetve további 100-100 ezer forint perköltséget. A bíróság kötelezte a lapot elégtétel adására is, ennek keretében a Magyar Idők jogutódjában, a Magyar Nemzet napilapban kell közzétenni a helyreigazítást.

A lapnak 15 napja van minderre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.