Itthon hvg.hu 2019. szeptember. 10. 17:23

Mégsem lesz futópálya a Fiumei úti sírkertben

Megosztó a téma, ezzel indokolták, hogy nem lehet majd a temetőben futni.

„A Nemzeti Örökség Intézete a nemzetközi példákat követve futóútvonalakat (úgynevezett futókört) jelöl ki a Fiumei úti sírkert területén” – írtuk néhány nappal ezelőtt. Akkor a NÖRI azzal indokolt, hogy nagy az igény olyan zöldfelületre Budapest szívében, ahol mozogni, kikapcsolódni lehet.

Hozzátették, szerintük nem kegyeletsértő a sírkertben futás.

De a futókörből nem lesz semmi. Ugyanis a NÖRI jelezte:

A Nemzeti Örökség Intézete a téma megosztó jellegére tekintettel elállt a futókörök Fiumei úti sírkertben történő kijelölésétől.

Korábban csak azt írták, ideiglenesen halasztják el a bevezetést, de végül teljesen elálltak a tervtől. Az ideiglenes halasztásnál úgy fogalmaztak: „a NÖRI továbbra is azt vallja, hogy a Fiumei úti sírkert több mint temető, kapui nyitva állnak mindazok előtt, akik a sírkertben szeretnének futni, sétálni”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Tech hvg.hu 2021. április. 11. 14:00

Mire lehet elég egy háromhetes informatikusképzés?

Vajon hatékonyabb egy magáncég kezdőknek szánt programozótanfolyama a járvány elején meghirdetett állami képzésnél? A Green Fox Academy, a Microsoft és a HTTP Alapítvány háromhetes mentorált kurzusán olyan feszes tempót diktáltak, amellyel a klasszikus oktatásban felnőttek nehezen tudnak lépést tartani. Az is kiderült, hogy a “konzerv” tananyag is lehet hatékony mentorálással támogatva, nem szükséges az állandó tanári jelenlét.