Itthon hvg.hu 2019. június. 12. 05:50

A Dunába temethetik a Hableány magyar legénységét

A hajót üzemeltető cég felajánlotta a hozzátartozóknak, hogy megszervezi a hagyományos hajóstemetést.

Hajósokhoz méltó temetést ajánlott fel a Hableány tulajdonosa, a  Panoráma-Deck Hajózási Kft. a hozzátartozóknak – írja a Blikk a cég szóvivőjének, Tóth Mihálynak a tájékoztatása alapján.

Tóth a lapnak azt mondta, mivel a cég saját halottjának tekinti a Hableányon dolgozókat, ezért felajánlották a hozzátartozóknak, hogy megszervezik a hajósszakmában hagyományos szertartást.

Eszerint a hamvakat egy sóból készült urnába helyezik, majd a vízre teszik, és az urna elmerül. A só idővel feloldódik, kimosódnak belőle a hamvak, amit elvisz a folyó.

A cég egyelőre a rokonok válaszát várja az ügyben.

A lap hozzáteszi azt is, hogy a Hableány kapitányának lánya a hírekből értesült arról, hogy mikor fogják kiemelni a hajóroncsot, ugyanis a hatóságok nem értestették erről. Ügyvédje azt mondta, bár nem biztos, hogy kiment volna a roncshoz, de jogában állt volna tudni, hogy mi történik.

A május 29-én este a Viking Sigyn szállodahajóval való ütközés után elsüllyedt Hableány roncsát kedden emelték ki a Dunából, ekkor találták meg a kapitányi hídon a hajó magyar kapitányának holttestét. A hajó matrózának holttestét korábban a Szabadság hídnál találták meg.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?