Itthon MTI / hvg.hu 2019. április. 24. 17:17

Még két ügyben Márki-Zay ellen döntött a szegedi bíróság

Jó hírnév megsértése miatt marasztalták el a hódmezővásárhelyi polgármestert két további ügyben.

A helyi kórház jó hírnevét sértő kijelentései mellett két másik ügyben is elmarasztalta a Szegedi Ítélőtábla Márki-Zay Péter független hódmezővásárhelyi polgármestert – közölte Hegedűs Zoltán, a Fidesz helyi közgyűlési frakciójának vezetője szerdán.

Mint arról beszámoltunk, a bíróság szerint Márki-Zay megsértette a helyi kórház jó hírnevét, amikor azt mondta, az életét kockáztatja, aki bemegy az intézménybe.

Hegedűs Zoltán sajtótájékoztatóján szerdán azt mondta, a táblabíróság emellett a polgármestert egy helyi vállalkozóról és a város korábbi aljegyzőjéről tett kijelentése miatt is elmarasztalta jó hírnév megsértése miatt.

A frakcióvezető közlése szerint a táblabíróság az aljegyzőnek 700 ezer, a vállalkozónak félmillió forintot sérelemdíjat ítélt meg. Mindezeken túl a polgármestert eltiltották a további jogsértéstől, valamint a több százezer forintos perköltséget is meg kell fizetnie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Vállalkozás Sztojcsev Iván 2021. április. 12. 14:30

Európa egyik legnagyobb családi üzlete: a brit monarchia

Nem mindennapi üzletet hozott össze a brit uralkodócsalád: kilenc generáció óta örökítik tovább a jelenleg közel 30 ezer milliárd forintosra becsült üzleti értéküket, az ingatlan- és földvagyonuk pedig évente több tízmillió font nyereséget hoz számukra az állami támogatáson felül. De miből élnek meg ők pontosan, és mit tesznek, hogy évről évre érkezzen hozzájuk a bevétel?