Itthon hvg.hu 2018. december. 15. 18:58

Pontosított Volner, a békés tüntetőkkel nincs baja

A Jobbikból kilépett politikus korábban azt mondta, a Betyársereggel tenne rendet a tüntetők között.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen

Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.

"Ellene vagyok a túlóraszabályozásra vonatkozó változásoknak és ellene is szavaztam. De! Annak, ami most történik, ehhez az égvilágon semmi köze nincs" – ezt írta ki korábban Volner János a Facebookra.

A Jobbikból kilépett, azóta a Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozott ellenzéki politikus a bejegyzésben azt ígérte, a Kossuth térre hívja a Betyársereg háromszáz jól képzett emberét, ha úgy érzik, veszélyben a Szent Korona.

Volner szerint a munkavállalók felháborodása jogos a túlóratörvény miatt, de sokan épp azért nem mennek ki tüntetni, mert nem akarnak egy platformra kerülni a "vörös zászlókat, anarchista jeleket lobogtató szélsőbalos csürhével".

A politikus szombaton egy másik bejegyzést is közölt a témában, de ebben már egész más hangnemben fogalmazott: mint ugyanis írta, csak a tömeges rongálással, gyújtogatással, a rendőrök dobálásával, a Parlament épületének megrongálásával van baja, a békés tüntetőkkel nincs.

Volner szerint

bárki szabadon tüntethet, törni-zúzni, rendőrökre támadni azonban elfogadhatatlan.

A politikus a bejegyzésben arról is írt, "a magyar munkavállalókat arra biztatom, álljanak ki magukért és küzdjenek a jogaikat csorbító Fidesz-kormány ellen! A baloldali pártokat pedig arra kérem, hogy egyrészt ne telepedjenek rá piócaként a magyar munkavállalók jogos érdekvédelmi harcára, másrészt ne biztassák törvénytelenségek elkövetésére a saját aktivistáikat!"

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
A sorozat további cikkei

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.