Itthon hvg.hu 2018. szeptember. 07. 14:46

Magánegyetem lehet a Corvinus

A tervek szerint az Emmitől az innovációs tárcához, onnan pedig egy közalapítványhoz kerülne az intézmény fenntartása.

Magánkézbe kerülhet a Corvinus Egyetem – írja a 168 Óra. A portál megbízható forrásokra hivatkozva azt írja: a tervek szerint az intézmény kikerülne az Emmi fenntartása alól, és a jövőben már a Palkovics László vezette innovációs tárcához tartozna. Egy ilyen lépéshez ráadásul minden feltétel adott: az Országgyűlés honlapja szerint a kormányzati struktúra májusi változtatása a felsőoktatást is érintette, a változások lényege, hogy az innovációs és technológiai miniszter közreműködik az Emmit vezető miniszterrel agrár-, gazdaságtudományi, informatikai és műszaki képzési területeken vonatkozó, intézmények működését érintő hatósági jellegű döntéseiben.

A 168 Óra szerint a felsőoktatási törvényt is módosították mégpedig úgy, hogy az oktatásért felelős miniszter egyes állami intézmények fenntartói jogát megállapodással átruházhatja az innovációs és technológiai miniszterre.

A történetnek azonban itt nincs vége: a portál szerint a Corvinus nem maradna végleg az innovációs és technológiai miniszter kezében. Az intézmény ugyanis egy rövid közjátékot követően továbbvándorolna egy közalapítványhoz, amelyet direkt erre a célra hoznak létre. Vagyis a minisztérium átadná a Corvinus ingatlan- és egyéb vagyonát az új közalapítványnak, amit még egy alapítóösszeggel is megtámogatna. Az összeg nagyságáról több információ is kering, de az biztos, hogy százmilliárdos nagyságrendű tételről van szó. Az elképzelések szerint a Mol és az OTP is beszállna az közalapítványba, de más vállalatokkal is bővülhet a kör.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.