Itthon hvg.hu 2018. február. 13. 20:30

Kampány indult a förtelmes kórházi kosztok ellen

A Gyuláról indult kampány célja, hogy a szakemberek bebizonyítsák, a kórházakban is lehet jó minőségű ételeket fogyasztani.

Sárgadinnye, sonka, brokkoli, édesség - egy belga kórház szülészetén egyebek mellett ilyen koszt várja a betegeket. A tálalás is gusztusos, az ott kínált étel szinte összehasonlíthatatlan néhány magyar kórházban szervírozott ebéddel.

A keddi RTL Híradóban elhangzott, a panaszok hosszú idő után elértek a kórházak fenntartójához is, a Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban című roadshownak köszönhetően. A szakemberek célja, hogy bizonyítsák, a kórházakban is lehet jó minőségű a betegek étkeztetése.

A kezdeményezés ötletgazdái az Állami Egészségügyi Ellátóközpont főigazgatója, dr. Németh László és Ambrus György mesterszakács.

A műsorban bemutattak két ugyanolyan ételt, amelyeket tányéron és kórházi tálcán szervíroztak, mindkettő ínycsiklandóan festett. Mint elhangzott, egy kis odafigyeléssel óriási különbség érhető el, amiért valószínűleg a betegek is nagyon hálásak lesznek.

A kampány Gyuláról indult és a következő két hónapban még 10-12 kórházban segítik a szakemberek azokat, akik nap mint nap enni adnak a betegeknek.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?