Itthon hvg.hu 2017. november. 22. 07:39

Budai Gyula szerint a bírók komcsik, a közbeszóló képviselő pedig egy gyökér

Nem tudta türtőztetni magát az egykori elszámoltatási kormánybiztos az Országgyűlés igazságügyi bizottságának ülésén. Beszólásai jól hallhatóak a helyszínen forgató Hír TV felvételén.

Az Országgyűlés igazságügyi bizottságának fideszes alelnöke, egykori elszámoltatási kormánybiztos, volt vidékfejlesztési államtitkár a jelek szerint morcos hangulatban volt a bizottság keddi ülésén, ahol a képviselők Polt Péter legfőbb ügyészt és Handó Tündét, az Országos Bírósági Hivatal elnökét is meghallgatták.

Budai Gyulát nem zavarta, hogy kamerák és mikrofonok is vannak a teremben, az orra alá mormogva kommentálta az elhangzottakat – derül ki a Hír TV tudósításából.

Az MSZP-s Bárándy Gergely az ülésen számon kérte a legfőbb ügyészen, hogy a fővárosi főügyész véleménycikket írt az Indexre, és ebben bírálta a bíróságokat. Ibolya Tibor azt kritizálta az írásában, hogy a Kúria döntése szerint Polt Péter korábbi pártkötődése miatt az ügyészséget fideszesnek lehet nevezni. Bárándy Gergely viszont azt kifogásolta, hogy a fővárosi főügyész egy konkrét üggyel kapcsolatban nyilvánosan bírálta a bíróságokat, és eközben komcsizott.

Budai Gyula mindezt úgy kommentálta: „Jól teszi. Hát azok a bírók, nem? Komcsi mindegyik.”

A fideszes képviselő azután sem állt le, hogy a levezető elnök kérte, hogy a képviselők hallgassák csendben a legfőbb ügyész válaszait.

Amikor Polt Péter beszélt, valaki a képviselők közül közbevágott, a felvételről nem derül ki egyértelműen, ki volt az, de valószínűleg a legfőbb ügyésztől kérdező Bárándy Gergely. Budai Gyula itt is beszólt: „Maradjál csendbe!” „Nem kaptál szót!” „Te gyökér!”.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.