Itthon hvg.hu 2017. október. 26. 21:16

Sárosdi Lilla: Álljanak elő azok, akik tudták, mit csinál Marton

A színésznő a könnyeivel küszködött, amikor megtudta, hogy Marton bocsánatot kért, „kiszakadt belőlem a fájdalom.” Úgy látja, Marton is azt üzente, soha nem késő bocsánatot kérni, de azt leszögezte, a rendező húsz évvel ezelőtt nem közeledett hozzá. „Ez nem közeledés, kényszer, ez zaklatás.”

Sárosdi Lilla az ATV Egyenes Beszéd vendége volt, ott beszélt arról, hogy érzi magát a bocsánatkérés után, miközben újabb két nő állt elő azzal, őket is zaklatta Marton. Szerinte a társadalomnak tudnia kell különbséget tennie közeledés és zaklatás között, illetve szükség lenne egy paradigmaváltásra is.

A színésznő úgy véli, most azoknak is elő kellene állniuk, akik tudtak arról, hogy mit csinált Marton László. Amikor Rónai Egon megkérdezte, hogy tudott túllépni a húsz évvel ezelőtt történteken, azt felelte, az évtizedek alatt sem tudott túllépni a történteken, nem múlt a fájdalom és a megalázottság.

Beszélt arról is, hogy a szexuális zaklatás általános a kollégák között, de sokan olyanok írtak neki a napokban, akik nem akarják felfedni a személyazonosságukat. Ő maga is több zaklatóról hallott. Az áldozathibáztatásról azt mondta, az nem segít a feldolgozásban, ha a társadalomban sokan úgy gondolják, az áldozat tehet arról, ha egy ilyen dolog megtörténik. „Az áldozat nem lehet hibás” – mondta.

Sárosdinak hiányzik a szolidaritás a színházi szakmából, de most már szeretne a családjával foglalkozni, mert az „kicsit szétesett az utóbbi időben.” Ahhoz nem érzi magát készen, hogy tovább vigye a zaklatás ügyét, azonban abban szeretne segíteni, hogy az áldozatokat szakemberekhez irányítsa.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?