Itthon hvg.hu 2017. február. 20. 05:05

Köddel indul sokfelé az esős hét

Enyhe, de csapadékos időre van kilátás a héten. Hétfőn többfelé nehezítheti még sűrű köd a közlekedést, keddtől pedig eső érkezik. Nem lesz ugyanakkor hideg, a hét közepén az éjszakák is fagymentesek maradnak, napközben pedig egyes helyeken 14, 15 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Az éjjel képződött sűrű köd hétfőn napközben elsősorban a középső és részben a keleti országrészben gyengülhet, illetve szűnhet meg. Máshol elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés érvényes a sűrű köd miatt éjfélig. Borult, ködös helyeken ónos szitálás, hószállingózás kialakulhat.

met.hu

A ködmentes helyeken hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, a legtöbb napsütés délnyugaton valószínű. Késő délutántól észak felől növekszik, vastagszik a felhőzet, de estig eső nem várható. Többfelé megélénkül a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 11 fok között várható.

Kedd hajnalra beborul az ég, és csak késő délután kezd északnyugat felől szakadozni a felhőzet. Többfelé várható eső, zápor, erős széllel. A hajnali -1, +4 fokról 5, 11 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán többnyire erősen felhős időre számíthatunk, de napos időszakok is lehetnek itt-ott. Északon elszórtan, délen legfeljebb néhol valószínű kisebb eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között várható, északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton a legenyhébb idő.

A hét második felében is esős időre van kilátás az előrejelzés szerint, de túlságosan hideg már nem lesz, bőven 10 fok felett alakul a csúcshőmérséklet.

met.hu
Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?