Itthon hvg.hu 2016. szeptember. 30. 21:19

Török Gábor: Ez a kommunikációs ámokfutás már-már a Gyurcsány-kormányt idézi

A politikai elemzők szerint Kósa Lajos bejelentése a kormány lemondásáról legfeljebb az ellenzéki szavazók részvételi hajlandóságát növelhetné kicsit, de leginkább csak a kommunikációs káoszt fokozza. Török szerint ez már-már gyurcsányi tempó.

Török Gábor politikai elemző szerint kommunikációs ámokfutást rendez a kormány a kvótanépszavazás ügyében. Török a Facebookon arra reagált, hogy Kósa Lajos Fidesz-frakcióvezető pénteken már arról beszélt, lemond a kormány, ha az igenek kerülnek többségbe, miközben eddig végig arról beszéltek, hogy nincs belpolitikai tétje a vasárnapi népszavazásnak.

Török szerint az igenek többségének "persze semmi esélye, legfeljebb a bejelentés növelhetné valamelyest az ellenzéki szavazók részvételi hajlandóságát", de

leginkább csak a kommunikációs káoszt növeli.

Török szerint a kommunikációs ámokfutás már-már a Gyurcsány-kormány időszakát idézi. "Egyszerűen érthetetlen, hogy miért van erre szükség" - írta.

A Medián felmérése szerint 42 százalék körül lehet a részvétel, azaz nem lesz érvényes a népszavazás. A nem válaszok aránya 80 százalék körül lehet, vagyis lényegében kizárt, hogy az igenek győzzenek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 Bihari Ádám 2021. március. 04. 20:20

Nagyinterjú Élesben Szijjártó Péterrel: oltásjátszma, jachtozás, titkosszolgák és a Néppárt-balhé

Nem jókedvünkben döntöttünk a lezárásról, ha nem lépjük meg, nehéz helyzetbe került volna az egészségügy és az ország – mondta a lezárások bejelentésének napján Szijjártó Péter a hvg360-nak. A többi között kiderül, kitől kért engedélyt az interjúra a miniszter, barátja-e Szíjj László, mi a kormányzati álomposztja, elküldték-e FFP2-maszkért, és mit gondol a magyar sajtószabadságról.