Itthon hvg.hu 2015. október. 12. 11:37

Büntetett előéletű focihuligánokat ítélt el a bíróság

Újabb két személyt ítéltek letöltendő börtönbüntetésre a magyar-román meccset biztosító rendőrök elleni támadások miatt, a két büntetett előéletű férfi egyike 3, a másik 4 évet kapott.

Letöltendő börtönbüntetésre ítélt a bíróság két focihuligánt, akik tagjai voltak a szeptember 4-én megrendezett Magyarország-Románia válogatott focimeccs napján a rendőrökre támadó csoportnak – közölte az ügyészség.

A meccsel egy időben a népligeti FTC-stadion közelében egy egyre erőszakosabb nagy létszámú szurkolói csoport az élet kioltására is alkalmas eszközökkel, így kövekkel, beton- és fadarabokkal, üvegpalackokkal, pirotechnikai eszközökkel dobálta a rendezvényt biztosító rendőrsorfalat.

A most elítélt 27 éves férfi az arcát kapucnival és napszemüveggel eltakarva célzottan három követ, 24 éves társa pedig – aki a felismerhetőségének elkerülése érdekében szintén kapucnit viselt – egy műanyag szeméttároló edényt dobott a rendőrök felé.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság a büntetett előéletű vádlottakat bűnösnek mondta ki, és a 27 éves férfit 3 év, fiatalabb társát pedig 4 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte. A bíróság a terhelteket több évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

Az ítélet a 27 éves férfi esetében a tárgyaláson jogerőre emelkedett, a 24 éves vádlott és védője azonban a döntéssel szemben fellebbezett.

A meccs előtti napon, illetve a meccs napján történt balhékkal összefüggésben az ügyészség eddig összesen 20 személyt állított bíróság elé hivatalos személy elleni erőszak miatt. Közülük 7 vádlottat a bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre, további 12 terheltet felfüggesztett szabadságvesztésre, 1 elkövetőt pedig közérdekű munka-büntetésre ítélt a bíróság, egyúttal eltiltották őket egy időre a sportrendezvények látogatásától.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Itthon Ballai Vince 2021. április. 13. 20:00

„Az első hullámot még kinevettük, most napról napra jönnek a megdöbbentő halálesetek”

Egy család negyvenes éveiben járó testvérpárja – csak egy példa az Ózd környéki roma közösségekben koronavírus miatt elhunytak közül. A vírus nem válogat, egy helyi háziorvos szerint többségi és a kisebbségi közösségekben egyformán tombol a járvány. A romák körében mégis nagyobb a kockázat, de nem csak az általánosan rosszabb egészségi állapotuk miatt.