Itthon hvg.hu 2015. szeptember. 11. 16:18

Magyar-román: felfüggesztettre ítéltek két újabb futballhuligánt

Négy évre felfüggesztve két év szabadságvesztésre ítélt a bíróság pénteken egy 24 éves és egy 49 éves férfit hivatalos személy elleni erőszak miatt. Az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, így az ítélet nem jogerős.

Újabb két személyt állítottak bíróság elé a Magyarország–Románia labdarúgó-mérkőzést biztosító rendőrök elleni támadások miatt – közölte a Fővárosi Főügyészség.

A szeptember 4-i mérkőzést biztosító rendőrök elleni támadásokkal összefüggésben gyorsított eljárásban állították bíróság elé a két embert hivatalos személy elleni erőszak minősített bűntette miatt.

A vád szerint a két – 24 éves és 49 éves – férfi tagja volt a rendőröket támadó csoportnak, ennek során ők is köveket, illetve egyikük hanggránátot is dobott a rendőrök felé.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság az ügyészi indítvány alapján mind a két vádlottat bűnösnek mondta ki és ezért őket 2-2 év börtönbüntetésre ítélte, amely büntetések végrehajtását 4-4 év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a terhelteket 3-3 évre eltiltotta a sportrendezvények látogatásától.

Az ítélet nem jogerős. Az ügyész fellebbezett, mert végrehajtandó szabadságvesztést szeretne.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
hvg360 HVG360 2021. április. 16. 13:00

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Nincs olyan őrületes terhelés gyerekosztályokon, mint a felnőttekén – mondta a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója hvg360-nak. Velkey György arról beszélt, igaz vannak súlyosabb koronavírusos betegeik, közülük csak keveseket kell lélegeztetni. A Kórházszövetség elnökhelyettese úgy látja, bár a találkozásoknak van kockázata, a gyerekek szocializációja miatt is fontos, hogy mihamarabb visszatérjenek az iskolákba.