Itthon hvg.hu 2015. április. 16. 08:24

Borókai: Mélyül a bizalmi válság a Fidesszel szemben

A Heti Válasz főszerkesztője e heti vezércikkében azt írja, a Fideszből többen indulhatnának a Kóka János-hasonmásversenyen, az erő mögül pedig hiányzik az erény, ezért bizalmi válság alakult ki.

Borókai Gábor, az első Orbán-kormány volt szóvivője és a Heti Válasz főszerkesztője a lap e heti számában megjelent vezércikkében a Jobbik tapolcai győzelmének okaival kapcsolatban azt írja, az eredmény a Fidesznek üzen, mert a szavazóik elégedetlenek a kormányzás stílusával és kiszámíthatatlanságával, még ha az irányával nem is.

Borókai szerint nem volt meglepetés a tapolcai időközi választás eredménye, mert a Fidesz "korábban minden vízfelületet uraló anyahajójáról" az a kép alakult ki, hogy egyes "tisztjeinek" érdekeit és luxusát szolgálja leginkább.

"Mélyülő bizalmi válság jelei azonosíthatóak az éterben. Nem kis részben azért, mert a Fidesz kapcsolata meggyengülni látszik a hétköznapi valósággal, amiből téves helyzetértékelések, rossz döntések sora következett már eddig is" – írja Borókai, aki szerint a Fidesz vezérkarából többen is indulhatnának a "Kóka János-hasonmásversenyen", többen pedig "a közös ügy iránti alázat nélkül tolják arcukat a kamerákba, hogy saját maguknak szerezzenek bónuszpontokat".

Borókai szerint a bajok legfőbb forrása az, ha csak az éppen aktuális pillanat megnyerése a cél, és nincs "közös ügy". "Az erő azért van elapadóban, mert az erény hiányzik mögüle" – foglalja össze.

A Heti Válasz főszerkesztője szerint viszont még nincs veszve semmi, nem kell kapkodni és kommunikációs letámadásba kezdeni, a bizalom ugyanis még helyreállítható, de csak lassan, viszont az "erőnek vissza kell találnia az erényhez".

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.