2015. április. 14. 17:56 MTI / hvg.hu Utolsó frissítés: 2015. április. 14. 20:16 Itthon

Orbán: a Jobbik erősödésének a magyar nép az oka

A tapolcai választás demokratikus verseny volt húszegynéhány jelölttel, tudomásul kell venni és tiszteletben kell tartani a választók döntését – mondta Orbán Viktor Zalaegerszegen. Az Index kérdésére, miszerint mi az oka a Jobbik erősödésének, a kormányfő azt válaszolta, a nép.

Sajnálják, hogy az emberek inkább a Jobbiknak szavaztak bizalmat, és hogy hajszálnyival ugyan, de a Fidesz vesztett, ezt azonban tudomásul kell venni – közölte Zalaegerszegen a kormányfő egy más témában tartott sajtótájékoztató végén.

"Mi más útvonalat javaslunk Magyarország számára, másként kötnénk össze Magyarországot Európával és a világgal, mint ahogy ezt a Jobbik tenné" – jelentette ki. Hozzátette, azon kell dolgozniuk, hogy a "mi útvonaltervünk vonzóbb legyen az emberek számára".

A Jobbik erősödésének okáról az Index tette fel a kérdést, Orbán Viktor válaszáról videót is közöltek. Ebben a kormányfő azt mondta, "Magyarországon demokrácia van és egy-egy politikai erőnek a súlyát a magyar nép tölti ki a döntései révén. Most ez így történt a hétvégén is".

Egy másik Index-kérdésre, amely a kormány és Orbán Viktor felelősségét firtatta a Jobbik 2010 óta zajló erősödésében, a kormányfő azt mondta, ő a Fidesz és a kormány ügyeiért felelősséget tud vállalni, "de hogy az emberek mit gondolnak és merre akarnak menni, milyen érzések kavarognak a szívükben és milyen politikai döntés születik", azért nem tud felelősséget vállalni.


 

Hirdetés
Élet+Stílus Nemes Nikolett 2024. december. 28. 18:00

Pisszeghet, sípolhat, szisszenhet és pöföghet a befőttesüveg, de pont ez a jó: így  fermentáltunk savanyú káposztát

Csodás vitamin- és tápanyagbombával kényeztethetjük a mikrobiomunkat a téli ínség idején, ha fermentált ennivalókat fogyasztunk. Többek között savanyú káposztát is készíthetünk ezzel a módszerrel – elmondjuk, hogyan érdemes csinálni lépésről lépésre, mit kell tudni a sózásról, fűszerezésről, hogyan kombináljuk az alapanyagokat, és mire figyeljünk különösen az erjesztés során.