2013. június. 26. 04:56 MTI/hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. június. 25. 22:52 Itthon

Időjárás: ennél már csak jobb lesz

Szerdán már a keddinél valamivel kellemesebb: enyhébb, szárazabb és itt-ott napos idő várható. A hőmérséklet fokozatosan emelkedik, a hét második felében többször előbukkanhat a nap.

Keddről szerdára virradóra a déli területeken változóan, máshol általában erősen felhős égre számíthatunk, legfeljebb északon, északkeleten kisebb esővel, gyenge záporral - írta előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Szerdán a Dunántúlon, valamint a Dél-Alföldön a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra van kilátás, másutt csupán rövid időre szakadozhat fel a felhőtakaró. Kisebb eső legfeljebb az ország északkeleti harmadában fordulhat elő. A Dunántúlon az erős északnyugati szelet kedden a Fertő-tó, a Bakony és a Balaton környékén olykor viharos széllökések kísérik. Ugyanakkor a Dunától keletre többnyire élénk nyugati, délnyugati szél várható. Szerdán kissé csökken a szél ereje, viharos széllökésekre ekkor már nincs kilátás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9, 15 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 17, 22 fok között valószínű, de az erősen felhős területeken csupán 15, 16 fok körül várható.

Ennél rosszabb már nem lesz

A Köpönyeg.hu távlati előrejelzése szerint a hőmérséklet szerdától kezdve fokozatosan emelkedik. Pénteken eléri a 25 fok körüli maximumot, ami megmarad a hétvégén, sőt a jövő hét elején is. A hét második felében nem várható csapadék, több lesz a napsütés.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?