2013. június. 19. 08:47 MTI / hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. június. 25. 16:27 Itthon

Egy halottja van a 30 méteres gabonasiló leomlásának

Kora estétől hajnalig próbálták kiemelni a szabadegyházi siló romjai alól a vezetőfülkébe szorult kamionsofőrt, ám mire sikerült, a sofőr meghalt.

Meghalt annak a kamionnak a sofőrje, amelyre ráomlott egy 30 méter magas gabonatároló kedd este Szabadegyházán – közölte a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szerdán.

A betonsiló rádőlt egy üzemcsarnokra, amelyben a kamion várakozott. A gabonatárolóban 300 tonna kukoricaőrlemény volt. A sofőr a vezetőfülkébe szorult, őt szerda hajnalra sikerült kiszabadítani a roncsból, de életét már nem tudták megmenteni.

Az első hírek szerint egy embert már a tragédia történtekor holtan találtak a helyszínen, a Hungrana Kft. azonban közölte, a balesetben csak egy ember vesztette életét, a kamion sofőrje, akiről a baleset bekövetkeztekor csak annyit lehetett tudni, hogy a romok alá szorult.

A négyes, kiemelt fokozatú esethez több mint 30 hivatásos tűzoltó vonult ki Székesfehérvárról, Dunaújvárosból és Sárbogárdról. A műszaki mentést egy daru és egy emelőkosaras gépjármű is segítette.

A siló egy alsó küszöbértékű veszélyes üzemben állt. Az építmény leomlása veszélyes üzemegységet vagy veszélyes anyagot nem érintett. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

A cég és az illetékes hatóságok haladéktalanul megkezdték az eset körülményeinek és okainak kivizsgálását. Ebbe bevonták a rendőrség mellett a munkavédelmi hatóságot és az iparbiztonsági szakterület szakembereit is.

A Hungrana Kft. részvétét nyilvánítja a gyászoló családnak.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?