2013. február. 27. 18:52 hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. február. 27. 18:55 Itthon

Siófokon szolgáltak fel lóhúsos hamburgert

Siófoki vendéglátóshoz is került a lóhússal kevert marhaburgerekből, amelyet tavaly nyáron szolgáltak fel.

Az európai nyomonkövetési rendszer adatai alapján a feltehetően lengyel lóhúst is tartalmazó készítmény Írországon és Németországon át került hazánkba, majd a marhaburger-terméket kóstolóként hozták forgalomba, egy kereskedő így vásárolt meg belőle tíz kilót, mely az tőle egy siófoki vendéglátó helyre került 2012 augusztusában - írja a Somogy megyei online lap, a Sonline.hu.

A "lóval kevert" marhaszeletet hamburgerben fogyasztották el a nyaralók még a szezon ideje alatt. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) azt közölte: csak "beetetésről" volt szó, miután a termék elfogyott, az üzleti kapcsolat megszakadt, újabb adagok nem kerültek hazai forgalomba.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?