2013. január. 22. 12:27 MTI/hvg.hu Utolsó frissítés: 2013. január. 22. 12:25 Itthon

Himnuszos DVD-t kaptak a magyar és határon túli iskolák

Ünnepélyes keretek között átadta a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója a Himnusz új zenei és képi megjelenítését tartalmazó CD-t és DVD-t a magyarországi és a külhoni magyar általános iskolák képviselőinek kedden az Országházban.

Böröcz István Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes jelenlétében nyújtotta át a kép- és hanghordozókat Lélfai Koppánynak, a határon túli magyar iskolákkal kapcsolatot tartó Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójának, valamint Marekné Pintér Arankának, a magyarországi iskolákat összefogó Klebelsberg Intézményfenntartó Központ megbízott vezetőjének. 

A közmédia a magyar kultúra napján, a Himnusz születésének 190. évfordulója alkalmából adta át a Himnusz, a Szózat és a Székely himnusz új változatait, amelyeket a közmédia zenei együttesei - szimfonikus zenekara, énekkara és gyermekkórusa - részvételével készített az MTVA.

Mint ismert, az MTVA tavaly októberben jelentette be, hogy új felvételt készít a Himnuszhoz, emelélett pedig leforgatja a Szózatot és a Székehy himnuszt is. A forgatáshoz húsz iskola ezer diákja statisztált a Lánchíd pesti hídfőjénél, ám a forgatáshoz végül pótforgatást is be kellett iktatni. Az új változatra több, mint 8 és fél millió forintot költöttek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hirdetés
Minden hír a koronavírus-járványról
Sport Horn Andrea 2021. április. 14. 06:30

Száz nappal a tokiói olimpia előtt sem tudni biztosan, a járvány hogy alakítja át a játékokat

Száz nappal a nyitóünnepség előtt még mindig nagyon keveset tudni arról, hogy fog kinézni az idén nyárra halasztott tokiói olimpia. A helyiek a negyedik hullámtól tartanak, miközben a szervezők még mindig azt tervezgetik, hogyan lehet hatékonyan felügyelni és biztonságban mozgatni, ellátni az eseményre érkezőket, esetleg kezelni, ha valahol járványgóc alakul ki.