Itthon MTI 2011. december. 08. 14:15

Újabb hat BKV-vonalon lesz elsőajtós felszállás

Jövő hétfőtől újabb hat vonalon, a 71-es, a 152-es, a 174-es, a 175-ös, a 179-es és a 197-es buszjáraton vezeti be a BKV az elsőajtós felszállási rendszert; január végéig további 21 buszvonalon kell számítani az intézkedés bevezetésére - közölte a közlekedési társaság csütörtökön.

A BKV e héttől a 121-es, a 140-es, valamint a 170-es járatokon tette kötelezővé az elsőajtós felszállást: az utasok bérletük vagy érvényesített jegyük felmutatásával csak az első ajtónál tudnak felszállni, a leszállásra pedig csak a középső és hátsó ajtókat használhatják; ezt az első időszakban egy-egy biztonsági őr felügyeli majd.

A társaság a közleményében hangsúlyozta, hogy az intézkedés számos előnnyel jár az utasok és a BKV dolgozói számára is, így ugyanis lehetőség van a bliccelni szándékozó utasok kiszűrésére, még a felszállás előtt. E rendszernek sem a pótdíjazás a célja, hanem a bliccelő utasok számának csökkentése.

Stiller Ákos

Az elsőajtós felszállás révén nemcsak a BKV bevételei nőnek, a fizető utasok sem kerülnek hátrányos helyzetbe a nem fizető utasok miatt - olvasható a közleményben. A jeggyel nem rendelkező utasok ezeken a járatokon a járművezetőknél is tudnak jegyet venni, 400 forintért. Az utasoktól azt kérte a BKV, hogy már felszállás előtt készítsék elő jegyüket vagy bérletüket a gyorsabb felszállás érdekében.

A BKV honlapjáról letölthető adatok szerint január 30-ig a BKV további 21 járaton vezeti be az elsőajtós felszállást, december 26-át kivéve minden hét hétfőjén. Az érintett vonalak között van a 13-as, a 40E, a 188E, a 193E, valamint a 124-es, a 128-as és a 166-os járat.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?