Itthon MTI 2011. december. 03. 10:09

Schmitt Pál tisztikereszttel méltatta Laurer Edithet Washingtonban

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztjével tüntette ki pénteken Washingtonban Schmitt Pál elnök Laurer Edithet, az Amerikai Magyar Koalíció alapító tagját és nyugalmazott elnökét.

Laurer Edith az amerikai magyarság érdekképviseletéért és közösségi életének szervezéséért, a határon túli magyarok kulturális, oktatási és emberi jogi támogatásáért, valamint a magyar–amerikai kapcsolatok mélyítése érdekében tett több évtizedes szolgálataiért kapta a magas kitüntetést.

Schmitt Pál a kitüntetést az Amerikai Magyar Koalíció (Hungarian American Coalition, HAC) hagyományos Mikulás-gálavacsoráján nyújtotta át. Az 1991-ben létrehozott non-profit amerikai magyar ernyőszervezet, a HAC fő célja, hogy előmozdítsa az amerikai magyar érdekek és ügyek hivatalos képviseletét. Lauer Edith a HAC vezetőjeként jelen volt számos kulcsfontosságú, NATO-bővítéssel kapcsolatos fehér házi megbeszélésen 1994 és 1998 között. Magyarországon konferenciákat szervezett, hogy tájékoztassa a választókat a NATO-tagság nyújtotta előnyökről és kötelezettségekről.

Emellett magyar diákok számára megpályázható amerikai egyetemi ösztöndíj létrehozásában segédkezett, amerikai látogatásokat készített elő magyar tisztségviselőknek, részt vett a szlovákiai magyar íróknak adományozható irodalmi díj megalapításában, támogatási programokat szervezett magyar diákoknak és iskoláknak Romániában és Kárpátalján, valamint képzési programokat indított Szlovákiában.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?