Itthon MTI 2011. május. 25. 15:01

Rogán: minden fővárosi cégnél volt vagy lesz bérkompenzáció

Gyakorlatilag a fővárosi önkormányzat tulajdonában álló valamennyi cégnél megvalósult a bérkompenzáció – közölte Rogán Antal (Fidesz-KDNP), a főváros gazdasági bizottságának elnöke szerdán az MSZP aznapi sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálva.

Rogán Antal tájékoztatása szerint több mint 8 órát foglalkoztak a főváros összes cégének mérlegbeszámolójával, illetve üzleti tervével, annak során részletesen vizsgálták a bérkompenzáció megvalósulását. Mint mondta, ez gyakorlatilag minden fővárosi cégnél megtörtént, egy kivétel van, a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI), ahol annyira rossz volt az anyagi helyzet, hogy az üzemi tanáccsal megtárgyalva azt a döntést hozták: az első félévi üzleti terv, illetve bevétel fényében fognak erről utólag dönteni. A fideszes politikus hozzátette: tekintettel arra, hogy a BTI első negyedéves számai elég jók voltak - ez már kiderült a bizottsági ülésen -, a társaság vezérigazgatója jelezte, nagy valószínűséggel ők is meg fogják tenni visszamenőlegesen a bérkompenzációt.

Rogán Antal közlése szerint megnyugtató a helyzet, mivel a főváros az összes önkormányzat között a legnagyobb foglalkoztató az egész országban, így ha itt megtörtént a bérkompenzáció, akkor az jelentős előrelépés. Az MSZP szerdán közölte: javasolja, hogy legalább az infláció mértékével megegyező mértékű béremelést kapjanak a fővárosi önkormányzati cégeknél dolgozók közül azok, akiknek a bére bruttó 300 ezer forint alatt van. Az erről szóló előterjesztést a Fővárosi Közgyűlés nem fogadta el, György István főpolgármester-helyettes arra hivatkozott, hogy az indokolatlan lenne, miután a bérkompenzáció mindenütt megtörtént vagy meg fog történni.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?