2011. március. 25. 11:02 MTI Utolsó frissítés: 2011. március. 25. 10:54 Itthon

CET-beruházás: használatbavételi kérelem előtt

A Duna-parti Közraktáraknál létesült CET-épületegyüttes beruházója szerint a fővárossal tartó viták ellenére zavartalanul halad a műszaki átadás-átvétel, és hamarosan beadják a használatbavételi engedély iránti kérelmet is.

A Porto Investment Hungary Kft. (Porto) pénteken az MTI-nek küldött közleményében azt írta: főváros "a fejlesztő szakmai csapatának kérésére" megváltoztatta előterjesztését a Duna-parti CET (Central European Time) bérbeadásával kapcsolatban, eltörölve korábbi javaslatát a bánatpénz megfizetésére, így a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén már a módosított előterjesztést fogadta el.

A Porto közölte, üdvözlik, hogy az önkormányzat tárgyalóasztalhoz ült velünk, meghallgatta szakmai javaslataikat és módosította a közgyűlési előterjesztést. Mint írták, "ez számunkra annak bizonyítéka, hogy az ingatlan tulajdonosa, a főváros, mint jó gazda, valós érdekeit szem előtt tartva cselekedett annak érdekében, hogy a CET mielőbb megnyithassa kapuit" a nagyközönség előtt.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén módosította CET-beruházás bérbeadási eljárásáról szóló szabályzatot. A képviselők 29 igen szavazattal, 3 tartózkodás mellett fogadták el az előterjesztést.

A Duna-parti Közraktáraknál létrehozott mintegy 27 ezer négyzetméteres komplexum kialakítását 2010 augusztusában kellett volna befejezni, a 8,5 milliárd forintos beruházás PPP-konstrukcióban, a Fővárosi Önkormányzat szerepvállalásával és a Porto fejlesztéseként valósul meg. A hatalmas, bálnára hasonlító épületegyüttes, a CET szokatlan megoldásban integrálja a XIX. századi raktárépületeket egy korszerű építménnyel. A két meglévő régi raktárépületen egy egyedi tervezésű üveghéj nyúlik át, galériát alkotva egyesíti a régi és az új építményeket, amelyekben sok üzlet működik majd, a kis butikoktól, bároktól, művészeti galériáktól a nagyobb egységekig, éttermekig.

Hirdetés
hvg360 Pálúr Krisztina 2025. január. 03. 19:45

„Szüleink és nagyszüleink rutinszerűen spóroltak” – de lehet-e egyszerre takarékoskodni és egészségesen étkezni?

Érezhetően tovább drágultak az élelmiszerek, sokaknak kell még szorosabbra húzni a nadrágszíjat, és ez nem kellemes érzés. Balázs Barbara újságíró és takarékos gasztroblogger könyve útmutató ahhoz, hogyan lehet a házikoszttal takarékoskodni, milyen a mértékletes konyha, és hogyan győzhetjük le a kisebbségi komplexusainkat, ha főzésről van szó. <strong>Mit érdemes megtartani a régi idők szokásaiból</strong>, és hogyan spóroljanak, akik speciális diétára szorulnak?